Selected:

Apit obliži za zmanjšanje bolečin

59.90

Apit obliži za zmanjšanje bolečin

Apit obliži za zmanjšanje bolečin so rezultat sodelovanja Čebelarstva Vogrinčič in podjetja Poznik TP. Temelji na spoznanjih in praksah apiterapije in znanju uporabe informacijskih tehnologij Poznik.

59.90

 • Hitra dostava
 • 100% Garancija na zadovoljstvo
 • Varen spletni nakup
 • Brezplačna poštnina nad 100€

Apit obliži za zmanjšanje bolečin

Apit obliži za zmanjšanje bolečin so rezultat sodelovanja Čebelarstva Vogrinčič in podjetja Poznik TP. Temelji na spoznanjih in praksah apiterapije in znanju uporabe informacijskih tehnologij Poznik.

59.90

 • Hitra dostava
 • 100% Garancija na zadovoljstvo
 • Varen spletni nakup

Lajša glavobol in blaži menstrualne težave.

Razvili smo informirane elemente, ki prenašajo informacije z učinkom čebeljega pika brez stranskih posledic kot so bolečina, oteklina in nevarnost anafilaktičnega šoka. Elementi vsebujejo še veliko število koristnih informacij, ki so usmerjene na zmanjšanje bolečin in sprožitev procesov za izboljšanje počutja.

Informirane obliže namestimo z medicinskim lepilnim trakom mikropore na boleče mesto, z znakom na kožo. Apiterapija je veda o tem, kako si s pomočjo čebel in čebeljih pridelkov krepimo in ohranjamo zdravje. Spoznanja v zvezi s tem so stara kot je človeštvo. Iz časov prvih zapisov predhodnih civilizacij je razbrati spoznanja o koristnosti uporabe čebel in čebeljih pridelkov.

Olajšajte si življenje

Kadar ima človek na razpolago informacije, znanje in izkušnje še to ni dovolj, da bi s tem vplival na zdravje in počutje. Sprejeti mora odločitve in ukrepe.
Ob poplavi različnih proizvodov in pripomočkov za lajšanje bolečin je smiselno izbirati tiste, ki ne povzročajo stranskih učinkov.

Podjetje Poznik je v sodelovanju s čebelarjem – apiterapevtom Karlom Vogrinčič razvilo protibolečinski obliž APIT. Gre za edinstveno kombinacijo prastarih znanj v kombinaciji z novodobnimi tehnologijami Poznik.

Za lajšanje bolečin največkrat posegamo po priporočenih zdravilih, ko pa nas dosežejo informacije o škodljivih učinkih si lajšamo bolečine tudi na bolj naraven način. Lajšanje bolečin je vsakokratni izziv in pridelane izkušnje nam zelo koristijo. Tablete uporabimo največkrat pri glavobolu.

Ženske, ki imajo boleče menstruacije uporabljajo različna mazila, izvajajo kopeli toda preprostih rešitev kadar je potrebno lajšati bolečine ni vedno na razpolago. Veliko lahko naredimo s preventivo, ki vključuje zdrav življenjski slog in tako lajšanje bolečin ni potrebno. Še posebej za menstrualne težave velja, da so težave večje v kolikor se neustrezno prehranjujemo, smo dehidrirani, opravljamo pretežno sedeče delo in se premalo gibljemo. Pri menstrualnih težavah je pomembno spremljati vse spremembe in se truditi za uravnoteženo prehrano. Pogosto spremlja menstrualne težave tudi glavobol in tako težko ločimo kaj je vzrok.

Obsežne raziskave še vedno ne dajejo preprostega odgovora kako naj se ženske rešijo bolečih menstruacij, kar nas usmerja k razmišljanju, da preprostih rešitev ni in da moramo na menstrualne težave gledati in vplivati bolj celovito.

Razumeti moramo fiziologijo, duhovni, informacijski in energetski ustroj posameznika, njegovo bivalno in delovno okolje in upoštevati tudi njegovo samopodobo. Kadar ženske sprejemajo menstrualne težave kot nadlogo in ne kot del naravnega ciklusa so menstruacije lahko bolj boleče kot sicer. Kajti z miselnimi procesi sprožajo dodaten nivo stresne obremenitve, ki vpliva na hormonske in ostale verižne reakcije.

Bolečine lahko učinkovito lajšamo v kolikor k odpravi pristopamo celovito, torej na vseh nivojih dojemanja, čutenja in zaznav.

Edinstven izdelek za lajšanje bolečin in izboljšanje počutja APIT združuje več kot 300.000 informacij, ki zajemajo prastara znanja in sodobna spoznanja vse s ciljem vplivati na procese tako, da organizem na koncu sam najde uravnotežen proces za spremembo bolečinskega stanja.

Čebelji strup

Čebelje pike so za zdravljenje revmatoidnega artritisa uporabljale že antične kulture kot so bili Egipčani, Kitajci in Grki. V moderni dobi pa se je ta terapija doživela razmah po letu 1888, ko je češki zdravnik Filip Terč (dolga leta je živel in deloval tudi v Sloveniji) izdal knjigo, kjer je ugotavljal povezavo med čebeljimi piki in ravmatoidnim artritisom. Terč je bil verjetno prvi zdravnik, ki je artritis zdravil s čebeljimi piki. Študija je nedvomno potrdila zaviranje vnetnih učinkov in prenos bolečinskih dražljajev.

Zdravilni učinki čebeljega strupa analgetično in protivnetno: za zdravljenje kronične bolečine, vnetij, sklepnih obolenj (revmatoidni artritis), poškodb, znižuje krvni tlak, zmanjšuje količino holesterola v krvi, povišuje splošno napetost mišičnega tkiva, povišuje delovno sposobnost organizma, za desenzibilizacijo pacientov, ki so občutljivi na čebelji pik, za zdravljenje bakterijskih diarej.

 • čebelji strup lahko vnašamo v organizem na različne načine: s piki čebel, v obliki mazila, injekcij, z masiranjem s posebnimi kremami in mazili, z elektro-galvanskimi aplikacijami, z inhalacijami, oralnim uživanjem ali z akupunkturo,
 • zaradi nevarnosti alergije in anafilaktičnega šoka se lahko s čebeljim strupom zdravimo le pod strogo zdravniško kontrolo,
 • zmanjša bolečine, izboljša počutje, ne povzroča bolečin in oteklin,
 • ni nevarnosti za anafilaktični šok, uporabljajo lahko vsi brez omejitev,
 • ne rabimo žrtvovati čebel,
 • vse uporabnike prosimo za povratne informacije na naš email naslov.

Povzetek dobrih praks

Odzive in povratne informacije uporabnikov evidentiramo z namenom, da lažje usmerjamo nadaljnje raziskave in priporočila. Povzetki dobrih praks nas pozitivno presenečajo predvsem v smislu inovativnosti uporabnikov.

Na začetku smo menili, da bodo nalepke dobrodošel pripomoček pri lajšanju ožjega spektra težav, sedaj pa se vse bolj potrjuje, da koristijo pri vseh tegobah za katere pozna klasična apiterapija rešitve že dolgo časa.

Ker je odstotek pozitivnih izkušenj nad 90% smo prepričani, da smo ponudili na tržišče izdelek, ki je koristen in ga bomo na osnovi vseh prejetih povratnih informacij še izpopolnjevali in nadgrajevali.

Spodbudno in razveseljivo je da gre za rezultat sodelovanja navidezno različnih področij, ki pa sta povezani v novo spoznanje in kvaliteto. S tem čebelarstvo in apiterapija nista nič izgubila, temveč le iz občutka osamelosti in nezdružljivosti približala nujnemu spoznanju o nadgradnji in simbiozi skozi nova dognanja. Pretekle bogate izkušnje apiterapevtov so dobile svoj hvalospev s tem, ko so jih sodobne tehnologije povzele in uporabile v novi obliki.

Apiterapija s tem še naprej ostaja na svoji poti s spoznanjem, da je prispevala svoj delež tehnologijam nove dobe. Informacijske tehnologije pa so dobile dimenzijo, ki ji omogoča iz preteklosti nadgrajevati sedanjost.

V prihodnje si moramo prizadevati vsa spoznanja nadgrajevati brez strahu, da se čemu odrekamo. Morda bo jutri s pomočjo Informacijskih tehnologij uspelo rešiti katero izmed težav s katero se soočajo čebelarji. Prve prakse že kažejo določene uspehe pri preprečevanju VAROJE in s testiranji smelo nadaljujemo.

Generalno lahko ugotovimo, da so uporabniki sledili osnovnim navodilom glede uporabe APIT nalepk. Prvenstveno so jih uporabljali za lajšanje bolečin ob udarcih, bolečinah v križu, kolenu, sklepih. Kasneje pa se je področje uporabe zelo razširilo in tako danes beležimo celo paleto dobrih izkušenj pri lajšanju različnih težav.

Največji obseg uporabe je zabeležiti v povezavi s hrbtenico – oziroma vsem kar znajo ljudje s tem povezati.

Težave gibalnega sklopa (koleno, gležnji, kolk, sklepi) zelo uspešno rešuje večina uporabnikov.

Lajšanje različnih bolečin ob udarcih, glavobolih, zobobolu, bolečih menstruacijah, prehladih in različnih vnetjih ima velik obseg in visok odstotek uspešnosti.

Evidentirani so primeri, ko se je uporabnikom izboljšalo splošno počutje kar je gotovo pripisati dodanim informacijam iz univerzalnega nabora.

Nekateri uporabniki so dobre izkušnje povedali tudi svojim zdravnikom, ki jim uporabe niso odsvetovali.

Enote v škatli: 6x Apit obliži za zmanjšanje bolečin

Close Menu
×

Cart