Zgodba o informiranem svinčniku XX-YY

Že nekaj let ga uporabljava tako, da lahko mirno potrdiva, da je to še ena izmed mnogih Poznikovih »svetovnih« inovacij. Najbolj pa naju je prepričal na pešpoti po CAMINU … v svoji knjigi »VSE SAMO ZARADI NEKE CERKVICE NA KONCU SVETA« pišem tudi o njemu:

»Valentin pa je še posebej srečen tukaj na »koncu sveta« na Rt-u Finisterre, saj bi se popoldanski dogodek lahko tragično končal. Tekel je na obalo fotografirat ribiške ladje, ki so se v spremstvu galebov vračale domov iz ribolova. Spregledal je malo nad tlemi napeto železno vrv in se zadel ob njo. Padel je naprej, na obraz. Kot bi ga pokosilo. Kri mu je curljala po čelu naravnost v oči. Toda posnetek mu je uspel in zato mu je ta najljubši od vseh, ki jih je posnel na Caminu.

Zavetišče za popotnike po Caminu je samo lučaj od dogodka tako, da sem ga lahko hitro oskrbela. Ker ni prenehal krvaveti po obrazu, vzamem v roke informiran svinčnik XX-YY, inovacijo Celjana gospoda Poznika. V njegov pozitiven vpliv sem se že velikokrat prepričala in tudi tokrat me ni razočaral. Valentin po njegovi uporabi ni več krvavel! Še več, kmalu se mu je rana na čelu tako rekoč zaprla. Še en nauk, da moram imeti svinčnik vedno pri sebi!

Zdaj bova lahko nadaljevala pot do najine iskane cerkvice. Škoda bi bilo, da bi se pot po Caminu tako klavrno končala. Naenkrat je postal ta informiran Poznikov svinčnik prava atrakcija med popotniki v zavetišču, saj so lahko videli na lastne oči njegov učinek … v albergu še en razlog več za praznovanje!«

tehnologije poznik
Valentin na Rt-u Finisterre