Selected:

Radiestezijski komplet POZNIK

Radiestezijski komplet POZNIK

Radiestezisti po celem svetu imajo veliko skupnih izhodišč, ki so lastna vsem skupaj in vsakemu posebej.
Pred naročilom kompletna nas pokličite na: +386 (0)41 680 997

 • Hitra dostava
 • 100% Garancija na zadovoljstvo
 • Varen spletni nakup
 • Brezplačna poštnina nad 100€

Radiestezijski komplet POZNIK

Radiestezisti po celem svetu imajo veliko skupnih izhodišč, ki so lastna vsem skupaj in vsakemu posebej.
Pred naročilom kompletna nas pokličite na: +386 (0)41 680 997

 • Hitra dostava
 • 100% Garancija na zadovoljstvo
 • Varen spletni nakup

Poznik Vili ni posnemovalec nikogaršnje teorije in je prav gotovo v tem zelo svojstven in poseben. Ravno tako tudi razlaga svoje pojmovanje radiestezijskega dela. Zase pravi, da vse dela po občutku in navdihu.

Pri tem dosledno upošteva osnovna načela, kot so:

 1. jasna vprašanja dobijo jasen odgovor,
 2. dobri nameni vedno omogočajo prave odgovore,
 3. izvajanje meritev ni privilegij ampak pravica,
 4. uporabnost meritev je odvisna od pravih vprašanj in pravih namenov,
 5. poglobitev in napredek pa sta odvisna od veliko vaje in jasnih ciljev.

Vsakomur priporoča, da se preizkusi v iskanju odgovorov s pomočjo radiestezijskih pripomočkov in z redno vajo in zdravimi nameni ima vsakdo možnost doseči stopnjo, ko mu bo nihalo koristen pripomoček v življenju. Naj si gre zgolj za iskanje odgovorov na preproste izzive življenja ali za bolj poglobljeno raziskovalno usmeritev.

Privilegij za vsakogar je, da ima možnost uporabiti kvalitetne izdelke po navdihu in navodilu izumitelja in radiestezista Poznik Vilija. Njegova preprostost v razlagi včasih deluje skopo, toda vsi njegovi izumi in mednarodna veljava, ki jo je dosegel ima tako močno sporočilno ozadje, da nam že sam stik z njegovimi izdelki odpira potencial v svet drugačnega dojemanja temeljnih zakonitosti našega obstoja in sobivanja z vso materijo, ki nas strukturira in obdaja.

 Radiestezijski komplet Poznik zajema:

 1. nihalo Poznik / veliko 1kom, malo 1kom,
 2. biotenzor Poznik,
 3. komplet rozet za meritve/ 3 tabele,
 4. osnovna navodila za uporabo,
 5. mošnjiček,
 6. CERTIFIKAT – informacijske Tehnologije Poznik.

Poznik Vili je mednarodno uveljavljen izumitelj, ki poleg navdiha in intuicije pri iskanju odgovorov in snovanju novih idej vedno uporablja kot svoj glavni pripomoček nihalo. Z nihalom se tako »dobro razume«, da vsako pomembnejšo odločitev sprejme z njegovo pomočjo.

Poznik Vili pred vsakim nadaljevanjem testiranj in postopkov najprej opravi obsežno število meritev s pomočjo nihala na različnih rozetah v primerjavi z različnimi viri zajetih in obdelanih informacij. Šele ko se po opravljenih meritvah z veliko gotovostjo potrdi napovedi vezano na cilje potem gredo rezultati in ugotovitve na testiranja, ki jih izvajajo strokovnjaki z različnih področij.

Osnovni principi izvajanja meritev z nihalom so podobni tistim, ki jih izvajajo tudi drugi radiestezisti, vendar pa je sam razvil nekaj metod s katerimi lahko uspešno diagnosticira tudi določena stanja tako, da z levo roko izvaja stik z informacijami, nihalo v desni roki pa mu daje odgovore.

Pri dolgoletnem delu z nihalom (40 let) je ugotovil, da mora nihalo imeti frekvenco, ki odgovarja posebnostim vsakogar, ki dela z njim. Iskati velikost, težo, oblike in še ostale posebnosti je včasih dolgotrajno in za nepoznavalca utrujajoče opravilo. Zato je razvil posebno nihalo, ki si ga lahko vsakdo sam »uglasi«.

 Kdo se sme ukvarjati z radiestezijo?

Odgovor je da nihče ne sme nikomur tega omejevati oziroma preprečiti, je pa več ko zaželjeno, da ima takšen posameznik nekatere od opisanih lastnosti in vrlin. Ker je dejstvo, da sam radiestezijski pribor ni nič drugega kot usmerjevalec in pomagalo je jasno, da so najpomebnejše številne lastnosti radiestezista:

 1. čvrst karakter in pokončna drža,
 2. psihična stabilnost,
 3. velika sposobnost koncentracije in umiritve,
 4. razvit občutek za pravičnost in poštenje.

Mora imeti moralne, etične in človeške vrline. Uspeh – rezultat v 50% je neuspeh in potrjuje naključje in ne ugotovitve. Za resno se v radiesteziji šteje več kot 90% točnost napovedi in meritev. Glede na splošno in konkretno preddispozicijo posameznega radiestezista lahko govorimo o tem, na katerem področju delovanja in na katero vsebino je določen radiestezist bolj uspešen.

Na osnovi dolgoletnih opazovanj, meritev, dobljenih rezultatov in zunanjih potrditev rezultatov svojih meritev je Poznik Vili izdelal nihalo, ki združuje znanje in izkušnje za nove rodove tistih, ki bodo imeli dovolj volje in vztrajnosti za raziskave tega subtilnega pomagala.

 Nihalo Poznik

 1. nihalo Poznik je narejeno iz nerjavečega materiala, kar mu daje določene posebne lastnosti,
 2. nihalo Poznik veliko ima 60 gramov,
 3. nihalo Poznik malo ima 30 gramov,
 4. spodnji del nihala je konica, ki jo lahko privijemo ali odvijemo in s tem določamo lastno frekvenco,
 5. nameščeno je na vzmeti, kar daje – omogoča specifično odzivnost pri meritvah,
 6. na vrhu ima kroglico (držalo) z indikatorjem za zaznavo pretoka,
 7. gravura Poznik na nihalu je zagotovilo za originalen izdelek,
 8. nihalo Poznik ima odprt potencial za pretok informacij in jih ne blokira,
 9. nihalo Poznik ima vsevane informacije o lastnem biopolju – ne rabi naš potencial.

 Biotenzor Poznik

Biotenzor Poznik je narejen po vzoru različnih izvedb podobnih pomagal s to razliko, da v svojevrstni izvedbi omogoča zaznavanje izjemno šibkih potencialov. V rokah izkušenega izvajalca meritev je nenadomestljiv usmerjevalec raziskav in pripomoček za ugotavljanje najbolj šibkih procesov, ki imajo tendenco razvoja ali ugašanja. Šele po daljšem uglaševanju z izvajalcem – uporabnikom postane nenadomestljiv pripomoček in uglaševalec za iskanje odgovorov in potrjevanje domnev. Uporabniki, ki jim je izvajanje meritev z nihalom blizu bodo ob uporabi Biotenzorja zelo povečali senzibilnost zaznave in ugotovili, da je Biotenzor izjemno dopolnilo pri izvajanju meritev. Priporočljivo je izvajati meritev tako, da držimo Biotenzor pred sabo pod kotom 45 stopinj navzdol. Z Biotenzorjem dogovorimo kaj pomeni pritrditev naši tezi in kaj je odklon oziroma negiranje naše trditve. Lahko se orientiramo po odzivu Biotenzorja z gibanjem navzgor in navzdol ali levo in desno.

 Rozete Poznik

 1. osnovna rozeta omogoča meritve osnovnih vrednosti in odklonov,
 2. rozeta za merjenje združljivosti,
 3. rozeta za merjenje pretoka.

 Mošnjiček

Mošnjiček vam omogoča, da lahko nihalo varno nosite s sabo

 Navodila za izvajanje meritev

V zvezi z radiestezijo je veliko kvalitetne literature. Pri izvajanju je pomembno, da nas vodijo plemeniti razlogi za izvajanje meritev in da je edini cilj iskati odgovore za izboljšanje stanja in nikoli s ciljem komu ali čemu škoditi. Človek je že v pradavnini iskal pripomočke za iskanje odgovor v zvezi s samim sabo in drugimi ter o tem kaj narava skriva v svojih nederjih. Kjer so bili odvisni od vodnih virov so uporabljali različne pripomočke, ki so se odzivali na prisotnost vode. Kadar pa so iskali plemenite kovine in druga večja nahajališča različnih surovin so jim različni pripomočki pomagali do bogastva. V času, ko je človek imel močno razvito intuicijo so različni obeski pomagali pri iskanju odgovorov tudi v zvezi z zdravjem in energijo posameznika.

Nihala so izjemen pripomoček za tistega, ki najde notranji mir in zmore brez pričakovanj vsakič ponovno slediti odgovorom, ki jih pokaže – zariše nihalo.

 

Osnovna pravila:

Pomembno je zavedanje, da ima nihalo lastno težo, ki je ne more premakniti ali premagati zunanja sila tako, da se bo začelo gibati v kolikor pri tem ne sodelujejo naše misli in energija mišic. Dober primer je avtobus, ki ga lahko iz mesta potisne 10 ljudi, potem ko se že giblje je dovolj 5 ljudi na koncu pa ga lahko potiska en sam. Tako je tudi pri nihalu, ki se po vzročni povezavi – vprašanje, mikroprocesi, miselna in mišična interakcija, prisotne delujoče energije kozmičnega in zemeljskega potenciala, elektromagnetni, duhovni in ostali prisotni vplivi združujejo v oblikovanje slike, ki se zariše kot odgovor nihala na zastavljeno vprašanje ali na okoliščino brez zastavljenega vprašanja. Če poenostavimo pomeni, da v kolikor po notranjem vzgibu ne oviramo gibanje nihala potem takoj, ko močne fizične energije poženejo nihalo, le to v nadaljevanju z lahkoto in z malo energije vodijo šibke – bolj občutljive energije. Torej tudi za to, da se nihalo premakne je potrebna energija mišic, res pa je, da v kolikor nihalo premaknemo na osnovi svoje želje ne moremo dobiti »pravega« odgovora. Kadar iščemo odgovore moramo najprej izklopiti svoje želje. Nadaljnji postopki tudi ne smejo postavljati dvoumnih vprašanj ali odpirati dilem. Pravilno je, da z nihalom dogovorimo kaj pomeni DA in kaj pomeni NE. Kadar se nihalo zaziblje – obrača v desno potem je to pritrdilno (DA), kadar pa se zaniha – obrača v levo potem je to nikalno (NE). Ko izvajamo meritve moramo postaviti tezo – trditev in potem nam nihalo odgovori z DA ali NE. Z veliko vaje in večjim obsegom lastnih izkušenj lahko razvijamo in nadgrajujemo pristope, ki nam bodo lastni in jih bomo v primerjavah in ponovitvah lahko šteli za uporabne.

 

Meritve

 1. Pred pričetkom meritev nastavimo nihalo na nam lastno frekvenco. To naredimo tako, da primemo nihalo v desno roko (na vrhu za kroglico) ga držimo s konico nad levo roko – nad sklenjenim palcem in kazalcem v krog. Konico privijamo ali odvijamo tako dolgo, da postane kroženje konice umirjeno in brez velikih vibracij. Tako smo dosegli »balans« in nihalo nastavili na našo frekvenco. S tako nastavljenim nihalom lahko pričnemo izvajati osnovne vaje.
 2. Meritve izvajamo praviloma na način, da držimo nihalo v desni roki – med palcem in kazalcem odvisno od okoliščin s komolcem na podlagi ali pa tudi ne. Nihalo se mora neovirano gibati. Kadar nihalo začrta velik krog v sukanju to pomeni potencial odgovora, ki je lahko večji ali manjši, noge moramo imeti na tleh – neprekrižane.
 3. Ko smo skozi daljše obdobje pridobili in razvili občutek za delo z radiestezijskim priborom potem lahko koristno uporabimo načelo«leva roka« z odprto dlanjo navzgor je »antena«, »glava je računalnik« in desna roka s pomočjo radiestezijskih pripomočkov nam daje usmeritve in odgovore. To spoznanje nam lahko pomaga v primeru vztrajnosti in inovativnih pristopov.
 4. Pred vsakim izvajanjem meritev z nihalom postavite tezo » danes lahko izvajam radiestezijske meritve ali sedaj in tukaj lahko izvajam radiestezijske meritve ….«. V kolikor dobite na skali za merjenje odgovor »DA« potem nadaljujte z meritvami sicer pa prekinite ali pa se potrudite urediti misli in se umiriti in šele potem ponovno poizkusiti. Kasneje ko boste z dosti prakse razvili občutke boste lahko odločali o izvajanju brez omenjenega postopka.
 5. Nikoli ne izvajajte meritev kadar ste pili alkohol, ali ste imeli močno čustveno izkušnjo, prepir, neugoden dogodek ali pa ste močno bolni.
 6. Na začetku je priporočljivo, da izvajate meritve (iščete odgovore na preproste trditve) vsaj 15 minut dnevno in potem stopnjujete.
 7. Kot pri vseh področjih človekovega uveljavljanja in raziskovanja ste tudi pri delu z radiestezijskimi pripomočki lahko inovativni – lahko si kupite ali izdelate svoje tabele, lahko oblikujete različne pristope ob postavljanju trditev (vprašanj) vendar to vse šele potem ko dobro razumete odzive nihala ali pripomočka, ki ga uporabljate.
 8. Vedno kadar izvajate meritve počnite to zgolj in samo kot odraz svobodne volje, z veliko radosti v srcu, da vam je dana možnost in priložnost, sprostite se in uživajte pri tem opravilu in nikoli ne pozabite, da je konkretna, nedvoumna in jasna definicija našega stališča temelj vsaki uporabni radiestezijski meritvi.

 

Univerzalna rozeta/tabela

Kadar uporabljamo univerzalno rozeto lahko na njej odčitamo odgovor DA ali NE in v nadaljevanju lahko na razpredelnici odčitamo kakšen je ta delež izražen v odstotkih. V primeru, da je na skali za odčitavanje premalo razdelkov lahko na isti skali vprašamo nihalo za naslednjo višjo stopnjo (če nam kaže več kot 200 potem vprašamo nihalo ali je več kot 200 in v primeru potrditve merimo naprej kot da je več kot 200, v primeru da je to premalo vprašamo ali je več kot 400 in tako dalje).

Kadar merimo različne substance, moramo v črno polje položiti substanco in vprašati nihalo za odgovor. Na skali lahko dobimo tudi odgovor koliko te substance je dovolj za določen namen (npr. kadar merimo zdravila iščemo odgovor koliko določenega zdravila je primerno zaužiti za določen namen ali določeno osebo) – vsakokrat moramo črno polje očistiti z čistim alkoholom. Kadar preiskujemo – merimo vezano na določeno živo bitje – osebo, moramo dobiti njen DNK (najbolj primerno je uporabiti slino na palčki za ušesa – oseba namoči en konec palčke s svojo slino – usta in jo položimo na črno polje). Na črno polje zraven dodajamo substance, predmete, ki jih želimo izmeriti v odnosu s testirano osebo in tako dobimo odgovore o združljivosti ali nezdružljivosti oziroma dobimo odgovore o ustreznosti ali neustreznosti uporabe in namena.

Enote v škatli:1
Close Menu
×
×

Cart