Selected:

Energetska opora za noge - lesena

100.00

Energetska opora za noge – lesena

100.00

Na voljo po naročilu

Opis

Tako imamo pred sabo izdelek, ki ga namestimo tam kjer opravljamo sedeče delo, za mizo, računalnikom ali kje drugje.

Pri uporabi podloge Poznik boste dosegli vse efekte, ki so povezani s spremembo položaja, posebna energetska enota (informirani element), ki je vgrajen v podstavek pa bo zagotovil dobre energije in izboljšan pretok po telesu. Informacije, ki so vgrajene delujejo na sledeči način:

  1. kadar vam primanjkuje energije položite podplat leve noge na podstavek in tako boste deležni povečanega pritoka dobre energije v telo, ko pa boste začutili, da vam postaja neugodno boste položili na podstavek še drugo nogo in tako bo doseženo ravnovesje,
  2. informacije, ki so v vgrajenem elementu vplivajo na vaše biopolje in s tem se izboljšuje energetski potencial.

Iz vidika ortopedije in ostalih fizikalnih in biomotoričnih zakonitosti je pri položaju nog, ki ga dosežemo s podlago pomembno vedeti nekaj več o Ahilovi tetivi, kar sledi v nadaljevanju:

Ahilova tetiva je dolga cca 15 cm in je najdebelejša in najmočnejša tetiva v telesu. Tetiva pripenja mišice meč (gastroclemius – dve glavi in soleus na petnico) in je najbolj aktivna pri iztegu stopala, dvigu na prste, pri stoji in hoji. Z leti tetiva izgublja elastičnost in potem lahko pride do poškodb in vnetij. Še posebej so izpostavljeni tisti, ki po daljši neaktivnosti prično z vadbo, brez predhodnih vaj in raztezanja. Do preobremenitev pride pri skokih in hoji navzgor. Da bi se izognili poškodbam moramo tetivo raztegovati (še posebej pri ženskah, ki nosijo visoke pete), kajti tetiva je v tej legi ves čas zelo skrajšana.

Posledično se lahko pojavi (tendinitis) ali mikro poškodbe – delna natrganja tetive in posledično manjše brazgotine, ki zmanjšujejo elastičnost tkiva. Kljub temu, da telo poskrbi za regeneracijo tkiva je zaradi slabe prekrvavitve proces včasih neučinkovit.

Skrčena tetiva se sčasoma vse težje raztegne. Položaj noge v visokih petah močno skrajša tetivo. Težišče se pri visokih petah močno spremeni kar vpliva na položaj hrbtenice in našo držo. Razgibana in elastična tetiva vpliva tudi na mikrocirkulacijo kar dobro deluje na ožilje in limfni pretok. Poleg podlage za noge je nujno prilagoditi tudi ostale parametre za zdravo držo. Podlaga nas sili k temu, da se držimo vzravnano in tako poskrbimo za hrbtenico. V skrbi za pravilen položaj rok in glave pa moramo prilagoditi tudi celotno delovno okolje.

Zaradi neustrezne lege se zgodi da je tetiva ves čas pokrčena, da je hrbtenica neustrezne lege in iz tega nastajajo tudi kronične bolečine. Zaradi slabe cirkulacije v območju medeničnega dna pride do različnih zdravstvenih težav. Neustrezna lega vpliva na pojav osteoartritisa, degenerativne bolezni medvretenčnih ploščic in vpliva tudi na inkontineco.

Kadar dlje časa sedimo je pomembno, da vsaj vsaki dve uri vstanemo za 5 minut, naredimo osnovne raztezalne vaje in uporabimo podstavek za vajo pri kateri vzravnani stopimo na podlago, dvignemo roki in nagnemo glavo nazaj in naprej. Pri tem smo razbremenili večino mišic, ki se pri dolgem sedenju skrčijo in tako poskrbimo za ustrezno raztezanje hrbtenice. Telo nam bo hvaležno in počutje se bo izboljšalo.

Enote v škatli:1

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Energetska opora za noge – lesena”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close Menu
×

Cart